Aktuelno

OBAVEŠTENJE-POZIV ZA DOSTAVU PREDLOGA ZA ORGANIZOVANJE AKCIJA U 2018 GODINI (30.11.2017)

Objavljeno: 27.09.2017 00:00:00

Bliži se kraj godine i vreme je da se sačini plan rada kluba za narednu godinu.Stoga se pozivaju svi zainteresovani članovi kluba da podnesu svoje predloge za akcije u 2018 godini.
Predsednik komisije za planinarske akcije i komisija za planinarske akcije su dužni da do 30-og novembra prikupe sve predloge za organizaciju planinarskih iakcija za narednu godinu.Predlog treba da sadrži:
-trajanje akcije (datum početka i završetka)
-cilj akcije (planina sa nazivima vrhova i njihovim visinama i sl.)
-ime i prezime predlagača
Predloge dostavljati Predsedniku komisije (načelniku kluba) Ljubomiru Popovu ili na adresu:
e-mail:office@kpzrenjanin.org.rs
Usvojeni predlozi se unose u kalendar aktivnosti za narednu godinu, koju odobrava Upravni odbor, a potom ga objavljuje i štampa najkasnije do 20-og decembra.
Pravo da predloži organizaciju,organizuje i vodi planinarsku akciju ima svaki član kojem je KP”Zrenjanin” matično društvo neprekidno u poslednje dve godine , sa zvanjem vodiča PSS ili iskusni planinar koji je već boravio na navedenoj planini.Listu vodiča i organizatora planinarskih akcija za narednu godinu predlaže Komisija za planinarske akcije , a odobrava UO KP”Zrenjanin”.

VAŽNO!


Već tri godine organizujemo akcije u okviru programa PEŠAČENJE I PLANINARENJE , koji je podržan od strane Ministarstva omladine isporta . Naš društveno odgovoran rad kroz pomenute akcije ,prepoznat je od strane javnosti ,tako da će ubuduće pozivi i izveštaji sa akcija , biti objavljivani u lokalnim medijima.Pozivaju se svi članovi kluba zainteresovani za ovakvu aktivnost , da dostave svoje predloge o mestu i vremenu održavanja akcije .Vodiči t.j.organizatori ovakvih akcija ne moraju biti sa liste lokalnih vodiča kluba, ali moraju položiti kraći test kod načelnika kluba.Odobreni predlozi će biti uneseni u plan rada kluba za 2018 godinu. Molimo vas da vaše predloge dostavljate u prostorijama kluba svakog utorka od 19-20 h, telefonski načelniku ili predsedniku , kao i putem e-meila na zvaničnu adresu:
e-mail:office@kpzrenjanin.org.rs

Načelnik: Ljuba Popov 064/1757325
Predsednik: Milan Milojević 062/264970


6. JESENJI USPON NA SOKOLOV KAMEN, USPON NA TREM (30.09.2017)

Objavljeno: 12.09.2017 00:00:00

PROGRAM I PLAN AKCIJE

- mesto: Bojanine vode, Suva planina
- termin: 30.09.2017. - 01.10.2017.
- skup učesnika: 3:45 h, na parkingu preko puta Specijalističke poliklinike
- prevoz : organizovan prevoz minibusom
- polazak: 4:00 h
- povratak: 01.10.2017. u kasnim večernjim satima
- ishrana: ručak u subotu obezbeđuje organizator – pasulj, po ceni od 150din, poneti porciju za jelo. Ostali obroci iz ranca.
- oprema: obavezne su planinarske cipele, odeća slojevita, u skladu sa vremenskim prilikama, kabanica, zaštita od sunca, planinarski štapovi, čeona lampa
- smeštaj: u privatnim kućama u selu Gornja Studena ili u planinarskom domu na Bojaninim vodama

Plan puta:

Subota, 30.08.2017.
04:00- 08:30h Zrenjanin – Bojanine vode, prijavljivanje organizatoru, doručak 09:00h - svečano otvaranja akcije i polazak na stazu
Oko 13h očekivan izlazak na vrh Sokolov kamen, odmor, fotografisanje, uživanje u prelepim vidikovcima
Nastavak pešačenja ka Devojačkom grobu podno Trema, kraća pauza
Oko 16 -17h dolazak do planinarskog doma na Bojaninim vodama, ručak, podela zahvalnica, zatvaranje akcije
Smeštaj u objektu gde spavamo, druženje, spavanje
Detaljan opis staze naveden je u pozivnom pismu koje se nalazi na kraju ovog programa.

Nedelja, 01.10.2017.
06:30 h ustajanje, doručak
07:30 h – polazak na stazu od Bojaninih voda ( 860m ) preko Devojačkog groba
( 1311m ) do vrha Trem ( 1810m ).
12:00 h – očekivani izlazak na vrh, pauza za odmor i fotografisanje
16:00 h – povratak do Bojaninih voda i smeštaja. Pakovanje stvari i polazak u Zrenjanin oko 17h
Staza je kružna, ukupna dužina staze iznosi 15km, tehnički nije zahtevna, kondiciono spada u srednje teške staze. Pri usponu i spustu savlađuje se visinska razlika od 950m. Na stazi nema izvora, pa je potrebno poneti dovoljnu količinu vode sa sobom.

Pozivno pismo za tradicionalnu akciju PSS u nastavku:

POZIVNO PISMO
za učešce na tradicionalnoj akciji Planinarskog Saveza Srbije 6. Jesenji uspon na Sokolov Kamen (1523mnv)
30. Septembar 2017. GODINE (Subota) Planinarsko alpinistički klub "Моsor" petu godinu zaredom organizuje akciju "Jesenji uspon na Sokolov kamen", uz podršku Planinarskog Saveza Srbije kao Tradicionalnu saveznu akciju Želja nam je dragi prijatelji, da Vam pokažemo jednu od najlepših planinarskih staza na Suvoj planini, gde ćete doživeti prelepe i nezaoravne trenutke na ovoj planinskoj lepotici. Staza je kružna i srednje je zahtevna. Ukupna dužina staze je 14 km, sa visinskom razlikom od 700 m u usponu i isto toliko u silasku. Iziskuje dobru psihofizičku kondiciju tako da se mole sve vođе iz planinarskih klubova i društava da to imaju u vidu. Svaki učesnik učestvuje na sopstvenu odgovornost u skladu sa svojom psihofizičkom kondicijom i zdravstvenim stanjem i dužan je da se pridražava uputstava organizatora.
Vodiče na stazi obezbeđuje organizator. Vodiči će biti predstavljeni na otvaranju akcije i nosiće uočljiva obeležja. Uz podršku Planinarskog Saveza Srbije, akciju će obezbeđivati i pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije
Program akcije:
Subota 30.Septembar 2017. godine
08:00-08:50 Okupljanje i evidentiranje učesnika kod planinarkog doma "Studenac" na Bojaninim vodama i uplata kotizacije za ručak. Učesnici koji žele da ručaju plaćaju organizatoru prilikom prijave
08:50-09:00 Svečano otvaranje akcije.
09:00 Uspon kreće sa Bojaninih voda (860mnv) i prolazi prvo šumovitom stazom do izlaska na greben i antenu ispod samog vrha Mosor. Onda dalje nastavlja šumovitom stazom do samih stena gde počinje nagli uspon živopisnom stenovitom stazom sa predivnim pogledom na nišku i zaplanjsku kotlinu. U ovom delu se prolazi najlepši ali najzahtevniji deo na stazi koji će biti obezbeđen alpinistićkim užetom i planinarima PAK Mosora koji će tu dežurati i pomagati svima kojima je potrebna pomoć.
12:00-13:00 Dolazak na vrh Sokolov kamen (1523mnv) fotografisanje i odmor.
13:00-16:00 Povratak kružnom stazom preko Devojačkog groba pa onda Kraljevim putem do polazne tačke (Bojaninih voda).
15:00-17:00 Ručak (poneti pribor za jelo) 17:00-17:30 Podela zahvalnica učesnicima i prijateljima kluba kao i proglašenje najmasovnijeg kluba na akciji.
Zatvaranje akcije.
Organizator akcije obezbedjuje: Učesničke knjižice, zahvalnice za klubove, pečat uspona, pehar za najmasovniji klub.
Za učesnike koji imaju potrebu za noćenjem, na raspolaganju će biti planinarski dom "Studenac". Noćenje košta 500din po osobi a na raspolaganju je 60 mesta. Kreveti su sa posteljinom a u domu ima tople vode, struje, kupatila, toaleta i osveženja
Molimo Vas da blagovremene prijave za učešće na akciji i noćenje dostavite do 25.septembra, radi lakše organizacije i planiranja
Za sve ostale informacije stojimo vam na raspolaganju:
Vladan Milošević
Dejan Radojlović
Marko Milošević

Dejan Radivojević (domar planinarskog doma "Studenac"): tel.: 065/840-73-17
____________________________________________________________________


- cena: 3500 din po osobi – uključuje prevoz minibusom, jedno noćenje i organizacione troškove, broj učesnika ograničen na 20
- akontacija u iznosu 2000 din uplaćuje se gotovinom na sastancima kluba u Makedonskoj 11, svakog utorka od 19-20 h, a najkasnije do 22.09.2017.
- u slučaju odustajanja akontacija se vraća samo ako se nađe zamena
- u slučaju otkazivanja akcije , akontacije se vraćaju na sastanku kluba
- prijave za akciju na sastancima kluba ili na mob.tel. 063/1156524
- opšte: vodič zadržava pravo izmene plana
pravo učešća imaju planinari sa uplaćenom markicom PSS za tekuću godinu
svako nastupa na sopstvenu odgovornost shodno pravilniku PSS.
učesnici su dužni da potpišu izjavu o rizicima i pruzimanju odgovornosti

Organizator akcije: Antonija Jevtić Tabakov, 063-1156524


Dan pešačenja u Srbiji (16.09.2017)

Objavljeno: 12.09.2017 00:00:00

Na predlog Ministarstva omladine i sporta,K.P.“Zrenjanin“ pokreće

P R O G R A M


masovnog rekreativnog angažovanja građana Zrenjanina kroz pešačke akcije pod nazivom

PEŠAČENJE I PLANINARENJE


Pozivaju se svi psiho-fizički spremni građani da nam se pridruže u sedmoj akciji ove godine koja je ujedno proglašena za zajedničku Republičku akciju PSS – pod nazivom“ Dan pešačenja u Srbiji„:
PROGRAM I PLAN AKCIJE:
- termin:16.09.2017.-subota
- skup učesnika i polazak: 8:30 h na Žitnom trgu, Zrenjanin
OPIS PEŠAČKE TURE:
od Žitnog trga, grupa će se organizovano kretati preko pešačkog mosta , pa desnom obalom Begeja, ulicom Majora Gavrilovića , kroz park kod Putnikova , delom Franje Kluza , Igmanskom i celom Baštenskom, uz posetu spomeniku posvećenom pokretačima oružanog otpora u Petrovgradu u II svetskom ratu, , pa severno do Aviv parka.Ukupna dužina staze je 6 km.
Dolazak u Aviv park je predviđen za 11:00 h , gde će se učesnicima podeliti diplome i okrepa.
Povratak kućama je po slobodnom izboru , peške ili redovnom linijom gradskog autobusa (od 17:00 – 24:00 h Aviv park obezbeđuje besplatan prevoz na linijama 10 i 10a)
Za one koji su spremni za dodatno pešačenje predviđen je nastavak akcije, kroz grad, od 9 km , do industrijske zone „jug“ , gde će se održati moto trke. Povratak kućama je po slobodnom izboru , peške ili redovnom linijom gradskog autobusa , koji polazi od Beohemije.
-ishrana: poneti sendvič, slatkiš , flašicu vode
-oprema:primerena vremenskim prilikama –slojevita odeća , cipele ili patike , u slučaju kiše poneti kabanicu ili kišobran , u sličaju sunčanog vremena poneti kapu ili šešir
Obavezno poneti dobro raspoloženje
Vodiči na stazi:Dimitrije Janković 063512191 ; Iva Seležan 063/8289661
Vodiči zadržavaju pravo izmene plana.
Vidimo se u subotu na Žitnom trgu !

AKCIJA SE ODRŽAVA POD POKROVITELJSTVOM GRADA ZRENJANINA I PLANINARSKOG SAVEZA SRBIJE


15.BUKOVAČKI MARATON (09.09.2017)

Objavljeno: 06.09.2017 00:00:00

PROGRAM I PLAN AKCIJE(15.BUKOVAČKI MARATON)
mesto: Bukovac – Fruška Gora
termin: subota 09.09.2017.
skup učesnika: 07:15h na na parkingu ispred ruske crkve (stara pijaca)
polazak iz Zrenjanina;07:30 h
do 09:30 h prijave učesnika na startu ( startnina je besplatna)
09:30 start maratona na jednoj od staza ( zbog limitiranog vremena povratka dozvoljeno je ići na staze osnovnog i malog maratona)
staza osnovnog maratona koja vodi od Bukovca preko Viline Vodice,Astala i Brankovog groba , pl.doma Stražilovo do Bukovca u dužini od 16 km.

Staza malog maratona koja vodi od Bukovca , preko Viline Vodice,Astala,pored TV tornja,manastira Grgeteg,Brankovog groba,pl.doma Stražilovo do Bukovca u dužini od 22.5 km.
Sve staze su vidno obeležene.

U istom terminu održaće se 8.kolo Vojvođanske treking lige uz uplatu kotizacije od 300,00din
polazak iz Bukovca je u 18:30 h
povratak u Zrenjanin:oko 20:00 h

Ishrana:hrana i piće iz ranca
Odeća i obuća: prilagođena vremenskim uslovima (kabanica,kišobran u slučaju kiše )

prevoz:veliki autobus – cena 600,00-800,00 din po osobi u zavisnosti od broja prijavljenih planinara
akontacija u iznosu 300 din uplaćuje se gotovinom na sastanku kluba ili kod vođe putaMilene Sič
u slučaju odustajanja akontacija se vraća , samo ako se nađe zamena
u slučaju otkazivanja akcije , akontacije se vraćaju na sastanku kluba
prijave za akciju na sastancima kluba ili na mob.tel. 061/2697180

opšte: vodič zadržava pravo izmene plana. Svako nastupa na sopstvenu odgovornost shodno pravilniku PSS. Učesnici su dužni da potpišu izjavu o rizicima i pruzimanju odgovornosti.

Vodič:Milena Sič mob.tel. 061/2697180


GLEDIĆKA TRANSVERZALA (03.09.2017)

Objavljeno: 23.08.2017 00:00:00

- mesto: Dulene kod Kragujevca
- termin: 03.09.2017.nedelja
- skup učesnika: 04:45 h na parkingu ispred ruske crkve (stara pijaca)
- prevoz mini-busom ili autobusom
- polazak: 05:00 h
- povratak: 03.09.17.u kasnim večernjim satima
- ishrana: iz ranca,poneti vodu ,organizovan je kuvani obrok -svadbarski kupus po ceni 200 din, poneti posudu i pribor za jelo.
-oprema: letnja , slojevita odeća, cipele ili planinarske patike ,zaštita od kiše i sunca
plan puta: dolazak na autobusku stanicu u Kragujevcu do 08:00 h , odakle je organizovan prevoz do sela Dulene.U 09:45 h je svečano otvaranje akcije
plan akcije: u 10:00 h polazak na stazu po izboru
staza 1 : selo Dulene (440 mnv) – Debela kosa (720 mnv) – Zelena (782 mnv) – Dulenski Crni vrh (897 mnv) – Karaula (792 mnv) – Veliki Vis (780 mnv) – selo Dulene . Ukupna dužina staze 19 km.
Staza 2 : selo Dulene (440 mnv) – Debela kosa (720 mnv) – Zelena (782 mnv) – Dulenski Crni vrh (897 mnv) – Matinac (699 mnv) – selo Dulene . Ukupna dužina staze 14 km.
do 17:00 h je povratak sa staze i ručak, u 17:30 h uručenje diploma i zahvalnica , a u 18:00 h polazak za Kragujevac i povratak u Zrenjanin
Organizator akcije Milena Sič 061/2697180
-cena prevoza: 1600,00 din do 2000.00 din u zavisnosti od broja učesnika i angažovanog prevoznog sredstva
Prijave za akciju do 27.08.17. i uplata akontacije od 1000 din na sastanku kluba , u Makedonskoj 11 od 19-20 h ili ili u dogovoru sa Milenom na telefon 061/2697180 .
-akontacije se primaju do popune mesta
-u slučaju odustajanja akontacija se vraća , samo ako se nađe zamena
-u slučaju otkazivanja akcije , akontacije se vraćaju na sastanku kluba
-opšte:vodič zadržava pravo izmene plana
svako nastupa na sopstvenu odgovornost shodno pravilniku PSS.
učesnici su dužni da potpišu izjavu o rizicima i pruzimanju odgovornosti


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52